Groep 4

Download hier het extra materiaal voor groep 4.

Oefentabel

Rijtjes voor de ruitjes

Extra oefening: deze bladen bevatten leerstof die eerder handelend en in de realistische en wiskundige contexten is verkend en geoefend. De sommen worden gemaakt op de ruitjesbladen in het oefenboek.

Doosjes

Tijdens een doe-activiteit worden soms doosjes gebruikt. U kunt de doosjes zelf maken met behulp van deze knipbladen. Hebt u een iets groter formaat doosje nodig, print dan het knipblad uit op A3-formaat.

Mozaïekvormen

In de methode worden soms mozaïekvormen gebruikt. Heeft u geen of niet voldoende figuren dan kunt u ze zelf maken met behulp van deze knipbladen. U kunt het blad in kleur printen. Maar het is ook mogelijk om de zwart-witversie te printen op gekleurd papier.

Fiches

Bij sommige opdrachten en spellen worden fiches gebruikt, meestal gele en/of blauwe fiches. U kunt daarvoor indien gewenst deze papieren fiches gebruiken.

Poffertjes

Tijdens een aantal lessen wordt het vermenigvuldigen verkend aan de hand van poffertjes. U kunt daarvoor indien gewenst deze 'poffertjes' gebruiken.

Spelbeschrijvingen

In elk blok staan 2 spellen, in het werkboek (wb) les 15 en in het oefenboek (ob) les 20. Deze spellen kunnen ook heel goed thuis worden gespeeld. Leerlingen nemen immers hun boekjes mee naar huis als een blok is afgerond. Voor blok 4-1 tot en met 4-6 hebben we ervoor gekozen de spelregels in digitale vorm op de website te plaatsen. Vanaf blok 4-7 staan de spelregels in het werk- en oefenboek en is het dus niet nodig om de spelregels in digitale vorm op de site te plaatsen.

 

Deel met anderen

Download de reader

Download hier gratis het programma Adobe Acrobat Reader om de pdf-bestanden te bekijken.